Μετά από αρκετό καιρό κυκλοφορεί τελικά το Aperture 3 της Apple. Η εταιρία δηλώνει ότι η νέα έκδοση του photo software θα έχει περισσότερα από 200 νέα χαρακτηριστικά, όπως slideshow με HD video και την επιλογή Faces and Places του iPhoto.

Το Faces and Places λειτουργεί ακριβώς όπως στο iPhoto, με ανίχνευση προσώπων και επιλογή tagging ώστε να μπορείτε να οργανώνετε τις φωτογραφίες σας με βάση τους ανθρώπους ή τα μέρη από όπου τις έχετε τραβήξει και επιπλέον μπορείτε να κάνετε drag and drop τις φωτογραφίες πάνω σε χάρτη ή να περιορίσετε την αναγνώριση προσώπου σε συγκεκριμένους φακέλους χωρίς να εμφανίζονται σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας. Ακόμα, χρησιμοποιεί GPS tracker και μόλις περάσετε τις φωτογραφίες σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε το μέρος λήψης και όλη η καταχώρηση γίνεται αυτόματα. Όπως και στο iPhoto, μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες απευθειας στο Facebook ή στο Flickr.

Η επιλογή Brushes χρησιμοποιεί μη-καταστρεπτικά εφέ στο Aperture 3, με 15 Quick Brushes effects όπως το dodge και το burn. Μπορείτε να εφαρμόσετε ή να αφαιρέσετε οποιαδήποτε αλλαγή, όπως αντίθεση, καμπυλότητα κ.ά, χρησιμοποιώντας το Brushes. Με τη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί, μπορείτε να αλλάξετε την αντίθεση σε όλη την εικόνα και μετά την επιλογή brush+ να καθαρίσετε όποιο σημείο της εικόνας θέλετε.

Όλες οι προεπιλογές έχουν βελτιωθεί αισθητά και μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς αυτών, με δυνατότητα import και export δικών σας εφέ.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της νέας έκδοσης είναι ότι ξαναγράφηκε ο τρόπος λειτουργίας της βάσης δεδομένων, με αποτέλεσμα να μπορείτε να συγχρονίσετε ή να επικαλύψετε τις βιβλιοθήκες σας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα slideshows που μπορούν να περιλαμβάνουν φωτογραφίες, ήχο, κείμενο και HD video με δυνατότητα export στο iTunes, για να μπορείτε να τα μεταφέρετε σε iPhone/iPod.

Η νέα έκδοση του Aperture 3 είναι εξαιρετικά γρήγορη, καθώς λειτουργεί στα 64-bit στο Snow Leopard. Το κακό είναι ότι κυκλοφορεί αποκλειστικά για Intel Mac, σε τιμή 145 ευρώ για καινούργιους χρήστες και 75 ευρώ για upgrade.

[πηγή Gizmodo]
Advertisements