Συμφωνία της Apple με την EMI Music. Η cloud μουσική υπηρεσία πιο κοντά από ποτέ!

Η Apple βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία μιας νέας cloud μουσικής υπηρεσίας, καθώς ήρθε σε σχετική συμφωνία με δύο από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, τις EMI Music και Warner Music Group, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση παρόμοιων συμφωνιών με τις Sony Music Entertainment και Universal Music Group.

Αυτές οι κινήσεις μπορεί να δώσουν στην Apple το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τις cloud μουσικές υπηρεσίες, αφού πρόκειται για τις 4 μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, με τις οποίες δεν έχουν καμία επαφή οι Amazon και Google για τις δικές τους υπηρεσίες, Cloud Player και Google Music αντίστοιχα.

Όπως έχουμε προαναφέρει, αμφότερες έχουν ξεκινήσει τις υπηρεσίες τους χωρίς πρώτα να έχουν έρθει σε συμφωνία με δισκογραφικές εταιρίες, με τις τελευταίες να έχουν εξοργιστεί περισσότερο με τη Google για αυτή την απόφαση.

Από την άλλη, η Amazon αντιλήφθηκε γρήγορα ότι τέτοιες συμμαχίες θα είναι πάρα πολύ χρήσιμες για την υπηρεσία της, και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τα βρει μαζί τους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια οριστική συμφωνία.

Πολλοί θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο είναι τόσο απαραίτητη η εύνοια της μουσικής βιομηχανίας σε μια cloud μουσική υπηρεσία. Κατ’ αρχήν, η γενική λειτουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι η αποθήκευση των τραγουδιών σε cloud server και η αναπαραγωγή τους οπουδήποτε, από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο Internet.

Ωστόσο, ο χρήστης θα πρέπει να ανεβάσει τα τραγούδια του από τον σκληρό δίσκο στο cloud. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες τραγούδια διαθέτει κατά μέσο όρο ένας καθημερινός χρήστης και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία.

Επομένως, ένα καλό πλεονέκτημα στην περίπτωση της Apple θα μπορούσε να είναι η παροχή τραγουδιών απευθείας από τις δισκογραφικές εταιρίες, χωρίς να απαιτείται upload από τον χρήστη (περίπου όπως λειτουργεί το Spotify) ή σκανάρισμα του φακέλου στον υπολογιστή του χρήστη και άμεση πρόσβαση στους servers της Apple (scan and match).

Τέλος, εάν η Apple καταφέρει να συνδυάσει τις τρεις λειτουργίες που περιμένουμε (μουσικό κατάστημα, αποθήκευση σε cloud, scan and match) και όλα αυτά με τις ευλογίες των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιριών, τότε σίγουρα θα αναγκαστούν και οι ανταγωνιστές της να πληρώσουν για αδειοδοτήσεις.

[πηγή CNET]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Apple, Music and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.