Τεχνητά φύλλα θα μπορούσαν να φορτίσουν τα κινητά μας

leaf

Ως γνωστόν τα φυτά μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης μπορούν και μετατρέπουν το νερό και το φως του ηλίου σε ενέργεια. Την διαδικασία αυτή κατάφεραν και μιμήθηκαν επιστήμονες που δημιούργησαν ένα τεχνητό φύλλο που υπόσχεται ατέρμονη πράσινη ενέργεια.

Το τεχνητό αυτό φύλλο είναι κατασκευασμένο από φθηνά υλικά και χρησιμοποιεί φθηνές παραγωγικές και κατασκευαστικές διαδικασίες  κάτι που το καθιστά πολύ πιο πρακτικό από άλλες προτάσεις. Το φύλλο μπορεί να συλλέξει το ηλιακό φως και όταν τοποθετηθεί στο νερό να αποδεσμεύσει υδρογόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μέρη που δεν διαθέτουν αυτή την «πολυτέλεια». Η τεχνολογία, μάλιστα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την τροφοδότηση διαφόρων συσκευών συμπεριλαμβανομένων και κινητών τηλεφώνων.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η ζήτηση για ενέργεια έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να αυξάνεται και στο μέλλον είναι υψίστης σημασίας η εφεύρεση τρόπων για την παραγωγή φθηνής και βιώσιμης ενέργειας ειδικά σε κοινωνίες που στερούνται τέτοιων δυνατοτήτων.

[via ScienceDaily]

Loading