Η Computex μπορεί να ξεκινά επίσημα αύριο, αλλά η Asus δεν κρατήθηκε κι παρουσίασε τους δικούς της ανταγωνιστές του iPad. Πρόκειται για τρία μοντέλα, Asus Eee Pad 10'' EP101TC, Asus Eee Pad 12'' EP121 και Asus Eee Tablet, με τα δύο πρώτα να αναμένονται στις αρχές του 2011 και το τρίτο τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται.

Asus Eee Pad EP101TC

Τα χαρακτηριστικά του Asus Eee Pad EP101TC δεν έχουν γίνει ακόμα πλήρως γνωστά, αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows Embedded Compact 7 OS, ενώ θα έχει πάχος μόλις 12.2mm και βάρος 675gr. Για το Asus Eee Pad EP121 έχει γίνει γνωστό ότι θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows 7 Home Premium και θα διαθέτει επεξεργαστή Intel CULV Core 2 Duo, θύρα USB και webcam. Ακόμη, η Asus θα κυκλοφορήσει και μία σχετική βάση με πληκτρολόγιο, παρόμοια με αυτή της Apple για το iPad. Οι τιμές αμφοτέρων θα είναι μεταξύ €300-€400.

Τέλος, το Asus Eee Tablet είναι ένα μονόχρωμο ψηφιακό notebook, με οθόνη touchscreen LCD non-backlit, ανάλυσης 2450dpi, το οποίο απευθύνεται περισσότερο σε φοιτητές ή μαθητές που θέλουν να κρατούν σημειώσεις. Ακόμα, περιλαμβάνει webcam 2MP, με την οποία ο χρήστης μπορεί να βγάζει φωτογραφίες τα slides μιας παρουσίασης και στη συνέχεια να τις μεγενθύνει σε υψηλή ανάλυση, θύρα USB και κάρτα microSD, ενώ η μπαταρία διαρκεί περίπου 10 ώρες. Η τιμή του θα είναι μεταξύ €150-€250.

[πηγή Electronista]
Advertisements