Στη δοκιμή του BBC για ζωντανή μετάδοση μέσω δικτύου 5G, τελείωσαν ταχύτατα και τα δεδομένα...

Θα βαρεθήκατε να ακούτε και να διαβάζετε ότι τα δίκτυα 5G έρχονται να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας, αλλά όπως είναι λογικό, αν δεν το ζεις ο ίδιος δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι θα συμβεί με την δραματική αύξηση της ταχύτητας.

Για την ώρα, η κοντινότερη εικόνα που μπορούμε να έχουμε για τα δίκτυα 5G προέρχεται από τις χώρες όπου ξεκίνησε το λανσάρισμα τους, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο. Από εκεί προέκυψε και ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχει να κάνει με τα δεδομένα που καταναλώνονται μέσω ενός δικτύου 5G.

Σε δοκιμή που πραγματοποιήσε το BBC για ζωντανή μετάδοση μέσω δικτύου 5G, χρησιμοποιώντας μάλιστα εξοπλισμό της Huawei, ο παρουσιαστής Rory Cellan-Jones ανέφερε ότι η μετάδοση καθυστέρησε κατά 15 λεπτά επειδή "κατέρρευσε" το σύστημα λίγο πριν βγουν στον αέρα. Αυτό συνέβη επειδή καταναλώθηκε το πακέτο των δεδομένων της σύνδεσης τους εξαιρετικά γρήγορα.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να προσαρμόσουν τα πακέτα δεδομένων στις νέες συνθήκες, κάτι που ενδεχομένως να ανεβάσει δραματικά τις τιμές των συνδρομών για τους τελικούς καταναλωτές. Ποιος ο λόγος, άλλωστε, να έχεις στη διάθεση σου τέτοιες ταχύτητες εάν δεν διαθέτεις αρκετά μεγάλο πακέτο δεδομένων για να καταναλώσεις;

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στη δοκιμή του BBC με 5G smartphone έπιασαν ταχύτητα 260Mbps και η μετάδοαση έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα ή έκπτωση στην ποιότητα της εικόνας.

[via]

Loading