Σύμφωνα με τον διευθυντή του BBC Worldwide, John Smith, το BBC Trust ενέκρινε τη δημιουργία μιας διεθνούς έκδοσης της δημοφιλούς υπηρεσίας VoD (Video on Demand) iPlayer!

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το BBC Trust, ο Smith ήταν κατηγορηματικός για την επέκταση της υπηρεσίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα δήλωσε στην Telegraph:

Οι φίλοι των εκπομπών μας (π.χ. Doctor Who) από ξένες χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα προγράμματα μας νόμιμα, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξει μία νέα πηγή εσόδων για όλη την Βρετανική βιομηχανία παραγωγής, μαζί με τις πωλήσεις σε παραδοσιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Η προοπτική αυτή θα δώσει λογικά οικονομικές ανάσες στο BBC, μετά τις περικοπές από την κυβέρνηση, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να παρακολουθεί οποαδήποτε εκπομπή θέλει, με πληρωμή ανά επεισόδιο!

Ο Luke Bradley-Jones, Manager του Global iPlayer, πρόσθεσε:

Η έρευνα μας, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί τα προγράμματα της Βρετανικής τηλεόρασης, και μάλιστα online, γεγονός που μας φέρνει μεγάλο ενθουσιασμό και προοπτική για την προώθηση της υπηρεσίας iPlayer VoD

Καιρός ήταν!

[πηγή Telegraph]

Advertisements