Ο Bill Gates αποκαλύπτει το νέο του ρόλο στη Microsoft

Bill Gates

H Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τον νέο της CEO, Satya Nadella, o οποίος αντικατέστησε τον Steve Ballmer μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας. Ως μέρος της ευρύτερης αναδιοργάνωσης o Bill Gates αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο στηρίζοντας τον Nadella στη «διαμόρφωση της τεχνολογίας και της κατεύθυνσης προϊόντων».

Ακριβώς το τι θα περιλαμβάνει ο νέος ρόλος του Bill Gates δεν έχει γίνει γνωστό αλλά σε νέο Reddit AMA (Ask me Anything) o ίδιος ο Gates απαντά σε σχετική ερώτηση:

Θα κάνω σίγουρο ότι θα επιλέξουμε φιλόδοξα σενάρια και θα έχουμε μια ισχυρή αρχιτεκτονική για να τα φέρουμε εις πέρας. Ενθαρρύνω την καλή δουλειά (ελπίζω).

Είμαι ενθουσιασμένος για το πως το σύννεφο και οι νέες συσκευές μπορούν να μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με νέους τρόπους. To λειτουργικό δεν θα είναι μόνο σε μία συσκευή και οι πληροφορίες δεν θα είναι μόνο αρχεία - θα είναι το ιστορικό σου μαζί με τη δυνατότητα να ανατρέχεις σε αναμνήσεις πραγμάτων όπως τα παιδιά που μεγαλώνουν. Ενθουσιάστηκα όταν ο Satya μου ζήτησε να βοηθήσω για να κάνω σίγουρο ότι η Microsoft είναι φιλόδοξη με την καινοτομία της. Ακόμα και στο Office υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν.

Ο χρόνος μου θα είναι περίπου 2/3 στο Ίδρυμα και 1/3 στη Microsoft. Θα επικεντρωθώ κυρίως στα προϊόντα.

 

Loading