Ο Bill Gates πίεσε τη Microsoft για την εξαγορά της Skype!

Ο Bill Gates έχει αποτραβηχτεί από την πρώτη γραμμή της Microsoft, ρίχνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο φιλανθρωπικό έργο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έπαψε να κινεί τα νήματα σε σημαντικές ζητήματα της εταιρίας.

Bill Gates Skype

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο BBC, ήταν αυτός που υποκίνησε και πίεσε έντονα το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσφατη εξαγορά της Skype, παρά το τεράστιο οικονομικό αντάλλαγμα των $8.6 δισ.

“Υποστήριξα με ιδιαίτερη θέρμη την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου. Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία για τη Microsoft και τη Skype”

Στις απόψεις-απορίες που εκφράζονται σχετικά με το πως θα εκμεταλλευτεί μια υπηρεσία τηλεδιάσκεψης η Microsoft, ο Gates απάντησε με αισιοδοξία:

“Η ιδέα της τηλεδιάσκεψης θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλύτερο και διαφορετικό από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πόσες εξαιρετικές ιδέες θα προκύψουν από τα ερευνητικά τμήματα της Microsoft, σε συνεργασία με τη Skype, και τι μπορούν να κάνουν με αυτές”

Skype Office

Οι πρώτες υποθέσεις θέλουν τη Microsoft να ενσωματώνει την υπηρεσία Skype στη σουίτα Office, αλλά και ως μέρος του Xbox 360 Live, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται πιο εύκολα στις τηλεοράσεις.

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Microsoft, Skype and tagged , , , . Bookmark the permalink.