BitTorrent Bleep: Διαθέσιμη η alpha έκδοση της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας chat και σε Windows, Mac και Android

BitTorrent-Bleep-for-Android

Πριν από μερικές εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει για την υπηρεσία chatting (video+text) Bleep της BitTorrent, η οποία βασίζεται στο πρωτόκολλο P2P και σύμφωνα με τους δημιουργούς προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση (end-to-end) για ασφαλείς συνομιλίες μεταξύ των χρηστών χωρίς τον φόβο παρακολούθησης από τρίτους. Το σημείο κλειδί για να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται είναι η απουσία κεντρικών servers, με αποτέλεσμα όλα τα metadata επικοινωνίας να περνούν κρυπτογραφημένα μεταξύ των peers των χρηστών, όπως περίπου λειτουργεί η ανταλλαγή των torrents.

Η υπηρεσία ήταν τότε διαθέσιμη σε pre-alpha έκδοση μόνο για Windows 7/8, αλλά τώρα η BitTorrent εξέλιξε την έκδοση και λανσάρει την alpha έκδοση σε Windows, Mac και Android, δίνοντας σε όποιον επιθυμεί τη δυνατότητα να τη δοκιμάσει από τώρα.

Χρησιμοποιώντας το Bleep μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε γραπτά μηνύματα στους φίλους, με τα εισερχόμενα/εξερχόμενα δεδομένα να αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας και όχι σε κάποιον server. Γι' αυτό, η επικοινωνία είναι εφικτή μόνο με επαφές που βρίσκονται online εκείνη τη στιγμή.

Την πρώτη φορά που γίνεται εγκατάσταση της υπηρεσίας δημιουργείται ένα μοναδικό κλειδί για τον κάθε χρήστη, το οποίο ισχύει για χρήση σε όλες τις συσκευές του. Η καταχώρηση του χρήστη είναι εξορισμού σε incognito mode και μόνο εάν το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τον τηλεφωνικό αριθμό ή τη διεύθυνση email.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Bleep από εδώ και να προσκαλέσετε τους φίλους σας μέσω email, SMS ή με import των επαφών σας από λογαριασμό Google. Να σημειωθεί ότι ακόμη υπάρχουν διάφορα προβληματάκια (άλλωστε είναι alpha έκδοση) και η BitTorrent συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μόνο όταν είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi για αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης δεδομένων.

[BitTorrent]

Loading