35 χρόνια φυλάκισης στον Bradley Manning για τη διαρροή εγγράφων στο WikiLeaks

Bradley Manning

O 25χρονος Bradley Manning καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για εγκλήματα που σχετίζονται με την κλοπή κυβερνητικών εγγράφων και την κοινοποίησή τους στο WikiLeaks με βάση την Νομοθεσία περί Κατασκοπείας. O Manning, επίσης, θα απομακρυνθεί ατιμωτικά από το αξίωμά του στον Στρατό των ΗΠΑ και θα χάσει το δικαίωμα κάθε αμοιβής. «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για σένα Bradley», φώναζαν υποστηρικτές του Manning κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου.

O Manning αποτελεί την κύρια πηγή των διαρροών στο WikiLeaks και είχε συλληφθεί το 2010 στο Ιράκ για την αποκάλυψη περίπου 700.000 κυβερνητικών εγγράφων. Να σημειώσουμε ότι για την κατηγορία περί βοήθειας στον εχθρό – μια καταδίκη που θα του είχε κοστίσει ισόβια ποινή – ο Manning βρέθηκε αθώος. Επειδή επρόκειτο για στρατιωτική δίκη δεν απαιτείται αιτιολογία για το σκεπτικό πίσω από την καταδίκη του Manning, όπως και έγινε: η δικαστής εκφώνησε την καταδίκη σε λιγότερο από δύο λεπτά!

[photo via Gizmodo]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Internet, Misc and tagged . Bookmark the permalink.