Σύστημα κάμερας σκανάρει 36 εκατομμύρια πρόσωπα σε 1 δευτερόλεπτο!

camera

Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε μια κάμερα η οποία θα μπορούσε να αναγνωρίσει σε ένα μόλις δευτερόλεπτο ένα πρόσωπο ανάμεσα σε 36 εκατομμύρια; Κάτι τέτοιο κατάφερε και δημιούργησε η Hitachi Kokusai Electric ισχυριζόμενη ότι το λογισμικό της μπορεί να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο από μια βιβλιοθήκη (φωτογραφίες ή βίντεο) 36 εκατομμυρίων προσώπων σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

To λογισμικό αυτό αποτυπώνει τα αποτελέσματα σε μορφή thumbnails με καθένα από το αποτέλεσμα να μπορεί να απεικονίσει την φωτογραφία ή βίντεο που αντιπροσωπεύει. Μάλιστα, το λογισμικό μπορεί να «διαβάσει» πρόσωπα που δεν χρειάζεται να είναι ανφάς αλλά και σε γωνία 30 μοιρών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση σε φωτογραφία ή βίντεο.

Εκπρόσωποι της Hitachi έχουν αναφέρει ότι το λογισμικό λειτουργεί μέχρι στιγμής με συγκεκριμένα μηχανήματα. Ουσιαστικά, γίνεται χρήση ενός απλού λογισμικού αναγνώρισης προσώπων σε συνδυασμό με αλγόριθμο που ομαδοποιεί ανθρώπους με παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Το τελικό προϊόν αναμένεται να διατεθεί στην αγορά τον επόμενο χρόνο και όσες εταιρείες ενδιαφέρονται για το λογισμικό μπορούν να ξεκινήσουν από τώρα τις προ-παραγγελίες.

via SlashGear

Loading