Η Canon αποκάλυψε το δικό της όραμα για το μέλλον της φωτογραφίας, παρουσιάζοντας το concept Wonder Camera. Σύμφωνα με την εταιρία, μια μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα αντικαταστήσουμε τις DSLR με μία απλή κάμερα, η οποία χάρι στην εξέλιξη της οπτικής θα μας δίνει τη δυνατότητα λήψης με απίθανο zoom για υπερβολικά μακρινές φωτογραφίες.

Η κάμερα θα διαθέτει φυσικά αισθητήρα πολύ υψηλής ανάλυσης, ενώ θα μπορεί να τραβά video συνεχόμενα αντί για μια σειρά σταθερών φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει ότι χάρι στην πολύ υψηλό frame rate ο φωτογράφος θα μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε frame του video και να το χρησιμοποιήσει σαν φωτογραφία!

Η Canon επέδειξε μάλιστα αυτή τη λειτουργία φωτογραφίζοντας με μιας όλο το κοινό της Expo 2010 και στη συνέχεια ξεχώρισε διαφορετικές φωτογραφίες με βάση το ποιοι χαμογελούσαν εκείνη την ώρα!

Τέλος, θα διαθέτει μεγάλη touchscreen, ασύρματη δικτύωση για εύκολη και γρήγορη μεταφορά/μοίρασμα φωτογραφιών, ενώ η εστίαση θα διατηρείται σε πολύ υψηλή και ακέραιη ποιότητα ακόμα και σε 1 frame. Εντυπωσιακά όλα αυτά, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει με τα concept, κρατήστε μικρό καλάθι.

Advertisements