Κίνδυνος αλλεργίας από τα κινητά τηλέφωνα

Μία νέα έρευνα του American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI), αναφέρει ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων (όλοι δηλαδή...) διατρέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών συμπτωμάτων (κοκκινίλες, κνησμό, οιδήματα κλπ.)!

Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο Luz Fonacier,

"Η αυξημένη χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει ως αποτέλεσμα την παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου στο νικέλιο, μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους. Για αυτό το λόγο μας έρχονται ασθενείς με στεγνά οιδήματα στα μάγουλα τους, στο σαγόνι και στα αυτιά, τα οποία προκαλούν έντονο κνησμό, χωρίς να γνωρίζουν τι προκαλεί αυτή την αλλεργική αντίδραση"

Το νικέλιο είναι ένα από το πλεόν συνηθισμένα αλλεργιογόνα στοιχεία, και επηρεάζει περίπου το 17% των γυναικών και 3% των ανδρών. Το συναντάμε στα περισσότερα καθημερινά πράγματα, όπως είναι τα κλειδιά, τα νομίσματα και οι συνδετήρες, ωστόσο η επαφή μας είναι συνήθως πολύ μικρής διάρκειας και για αυτό ελάχιστοι εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση.

Όμως, η συχνή και παρατεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου έχει αυξήσει τον αριθμό συμπτωμάτων, με αποτέλεσμα να συζητιέται ήδη ο περιορισμός της χρήσης του νικελίου στην κατασκευή των κινητών τηλεφώνων.

Στα συμπτώματα, σύμφωνα με το ACAAI, περιλαμβάνονται κοκκινίλες, οιδήματα, φαγούρα, εκζέματα, φλύκταινες και δερματικές βλάβες που μπορεί να στάζουν πύον.

Η συμβουλή της Fonacier είναι να στραφούμε σε συσκευές που δεν περιλαμβάνουν μέταλλα στα μέρη που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας, ή να χρησιμοποιούμε πλαστικές θήκες και ακουστικά Bluetooth.

Στην ιστοσελίδα του ACAAI υπάρχει και ένα τεστ για να δείτε εάν είστε αλλεργικοί.

Loading