Η Κίνα είναι αποφασισμένη να τραβήξει και αυτή στα άκρα τις σχέσεις της με τις Αμερικανικές εταιρείες, αποδεικνύοντας ότι το διάταγμα του Donald Trump για τη Huawei έχει προκαλέσει μια φοβερή σ....θύελλα στον κόσμο της τεχνολογίας και του εμπορίου.

Τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει το Windows OS από τους υπολογιστές του στρατού, αλλά και ότι θα ετοιμάσει δική της "μαύρη λίστα" για τις Αμερικανικές εταιρείες. Τώρα, η New York Times αναφέρει ότι στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης απειλούν τις εταιρείες με αντίποινα σε περίπτωση που συμμορφωθούν με το διάταγμα του Donald Trump.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για "μόνιμες επιπτώσεις" και "τιμωρία" αν μεταβάλλουν τον τρόπο της παραγωγής τους. Παράλληλα, ενθαρρύνουν τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για να πείσουν Αμερικανούς Γερουσιαστές να αλλάξουν γνώμη. Στις συναντήσεις αυτές έχουν εμπλακεί τρία κυβερνητικά τμήματα με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών και παρότι δεν ανέφεραν τη Huawei κατ' όνομα, δεν χωρά αμφιβολία ότι η κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

Αν λάβουμε υπόψιν το τι μπορεί να συμβεί σε όσους δεν συμμορφωθούν, η κατάσταση είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"...

[via]

Advertisements