Chrome 76: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με ενισχυμένο Incognito Mode

Η Google ξεκίνησε τη διάθεση της τελικής έκδοσης του Chrome 76 για Windows PC, Mac, Linux και Android, με τη νέα έκδοση να φέρνει αρκετές ενδιαφέρουσες αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Η πρώτη από αυτές είναι το προεπιλεγμένο μπλοκάρισμα του plug-in για περιεχόμενο Flash, απόδειξη ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για το καθολικό μπλοκάρισμα της τεχνολογίας της Adobe από το 2020. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η Google μπλοκάρει ούτως ή άλλως το περιεχόμενο Flash στον Chrome browser εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι χρήστες έχουν ακόμα και σήμερα την επιλογή να το ενεργοποιούν από τα flags και για κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή αφορά το Incognito mode, για το οποίο μας είχε ενημερώσει η Google πριν από μερικές ημέρες μέσα από το επίσημο blog της. Η εταιρεία έχει διορθώσει το κενό ασφαλείας στο FileSystem API και καθιστά δυσκολότερη την παρακολούθηση της δραστηριότητας του χρήστη από τις ιστοσελίδες, όταν αυτός τις επισκέπτεται από το Incognito mode.

Ακόμα μία αλλαγή θα παρατηρήσετε και στις ρυθμίσεις του Chrome 76, με την προσθήκη λίστας συντομεύσεων στην αριστερή πλευρά για να βρίσκεις πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνεις ανά κατηγορία.

Loading