Συνεχίζουμε από το Google Chrome Event, με την εκκίνηση του Chrome Web Store, το κατάστημα εφαρμογών του Chrome browser που περιλαμβάνει όλων των ειδών τις εφαρμογές, παρομόιως με τα αντίστοιχα App Stores των Apple, Android κλπ.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εφαρμογές και να τις εγκαθιστούν στον Chrome browser, με τις πληρωμές να γίνονται μέσω του Google Checkout. Στη συνέχεια, η εφαρμογή αποθηκεύεται στο Cloud της Google, αλλά είναι πάντοτε προσβάσιμη (ακόμα και offline) μέσω μιας ειδικής σελίδας στον browser για την οποία υπάρχει σχετικό εικονίδιο.

Οι προγραμματιστές θα αποζημιώνονται από την Google με τους τρόπους που γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν δοκιμαστικές εκδόσεις των εφαρμογών τους για δοκιμή στους πελάτες, προτού αυτοί τις αγοράσουν.

Το Chrome Web Store ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα με 500 εφαρμογές διαθέσιμες για download, στις οποίες περιλαμβάνονται δωρεάν, επί πληρωμή και με συνδρομή, με τις NY Times, EA Games και NPR να παρουσιάζουν τις δικές τους.

Ακόμη, η Amazon χρησιμοποίησε την εκδήλωση της Google για να ανακοινώσει την υπηρεσία Kindle for the Web (!) που είδαμε νωρίτερα, η οποία θα είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή HTML5 από τις αρχές του 2011.

[πηγή Engadget]
Advertisements