Google Docs: Εκτύπωση μέσω cloud, εφαρμογές τρίτων και συγχρονισμός, οι νέες λειτουργίες της υπηρεσίας!

Οι βελτιώσεις και οι προσθήκες στην υπηρεσία Google Docs συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, και αυτή τη φορά προέκυψε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χρήστες της υπηρεσίας.

Η ιστοσελίδα Google Operating System (αφιερωμένη σε οτιδήποτε αφορά την Google) ανακάλυψε στον κώδικα του Google Docs το παρακάτω:

"Coming soon: Third party applicaions, cloud printers, and sync devices"

Τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών third-party και η δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ διάφορων συσκευών είναι τα προφανή πλεονεκτήματα για τους χρήστες του Google Docs, αλλά το σημαντικότερο είναι η εκτύπωση μέσω cloud!

Όταν θέλουμε να εκτυπώσουμε από Windows PC, Linux ή Mac, απαιτούνται ειδικοί drivers για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα βαρύ φορτίο για το λειτουργικό σύστημα και τους κατασκευαστές hardware, καθώς υπάρχουν πολλά λειτουργικά συστήματα, άρα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότεροι drivers και να αποθηκευτούν τοπικά σε περίπτωση ανάγκης. Όλα αυτά παύουν να ισχύουν με το cloud printing!

Η Google φιλοξενεί όλους τους drivers στους servers της και η συσκευή μας απλά συνδέεται μαζί τους για να γίνει η εκτύπωση. Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα μπορούμε να εκτυπώσουμε σε οποιονδήποτε εκτυπωτή, οπουδήποτε!

[πηγή Google]
Loading