Νέο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποτροπή δευτερευουσών συγκρούσεων

continental

H εταιρεία Continental ανακοίνωσε ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα φρεναρίσματος για αυτοκίνητα που σκοπό έχει να μειώσει την πιθανότητα δευτερευουσών συγκρούσεων. Το σύστημα θα ενσωματωθεί στη σουίτα ContiGuard και θα χρησιμοποιεί δεδομένα από τους αερόσακους του αυτοκινήτου για να καθορίσει εάν μια σύγκρουση έχει λάβει χώρα προτού ενεργοποιηθεί. Εάν ο οδηγός πατήσει το γκάζι κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, τότε το σύστημα θα επαναφέρει τον έλεγχο στον ίδιο τον οδηγό.

Σύμφωνα με στοιχεία της ADAC Accident Research περίπου 25 τοις εκατό των γερμανικών αυτοκινητικών ατυχημάτων που καταλήγουν σε τραυματισμό του οδηγού και των επιβατών περιλαμβάνουν πολλαπλές συγκρούσεις. Το σύστημα δεν έχει σκοπό να μειώσει στο μηδέν τα ατυχήματα αυτά αλλά να προσφέρει μια πολύτιμη πρώτη αντίδραση σε περίπτωση που ο οδηγός τρομοκρατηθεί ή αναισθητοποιηθεί στην πρώτη σύγκρουση.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.

Comments are closed.