Σχεδόν ταυτόχρονα, οι δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας εξέδωσαν ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες τους τιμολογήσεις για τις υπηρεσίες περιαγωγής (roaming) εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και νέα πακέτα δεδομένων και προγραμμάτων για το εξωτερικό.

Cosmote vs Vodafone
  • COSMOTE

Συγκεκριμένα για την COSMOTE, από την 1η Ιουλίου 2010, προχωράει σε νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, η χρέωση για εξερχόμενες κλήσεις μειώνεται από 0,0085€/δευτ. (συμπ/νου ΦΠΑ 21%) σε 0,0080€/δευτ. (συμπ/νου ΦΠΑ 23%). Η χρέωση για εισερχόμενες κλήσεις μειώνεται από 0,0038€/δευτ. (συμπ/νου ΦΠΑ 21%) σε 0,0031€/δευτ. (συμπ/νου ΦΠΑ 23%). Αλλά και για όσους θέλουν να μιλούν με την άνεσή τους όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, η COSMOTE διαθέτει την πρωτοποριακή υπηρεσία "COSMOTE Traveller", για να χρησιμοποιούν το δωρεάν χρόνο ομιλίας τους και στο εξωτερικό.

Ακόμη, η COSMOTE παρέχει την υπηρεσία "Roaming Data Limit", η οποία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα από τις 27 Ιουνίου σε όλους τους πελάτες συμβολαίου της COSMOTE, και ενημερώνει τους συνδρομητές όταν η χρήση τους φτάσει τα €48,40, ενώ μόλις συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των €60,50 διακόπτεται προσωρινά η χρήση δεδομένων. Σε περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμεί να συνεχίσει τη χρήση δεδομένων και μετά το όριο των €60,50, μπορεί εύκολα να απενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία, η COSMOTE προσφέρει και πακέτα χρήσης δεδομένων στο εξωτερικό, όπως :

• “Data Offer 30”: 100MB με €30,50 για τα προγράμματα Internet On The Go

• “Data Offer 10”: 10MB με €10,17 για όλα τα υπόλοιπα προγράμματα συμβολαίου ομιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cosmote.gr

  • Vodafone

Η Vodafone προχώρησε σε μείωση έως 88% του κόστους περιαγωγής δεδομένων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να επιλέξουν ημερήσια χρήση περιαγωγής δεδομένων έως 5MB με χρέωση μόνο €4,92 την ημέρα ή μηνιαία χρήση περιαγωγής δεδομένων έως 20 MB με χρέωση μόνο €14,76.

Όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου της Vodafone που θα εγγραφούν σε ένα από τα δύο προγράμματα περιαγωγής δεδομένων της Vodafone, το ημερήσιο ή το νέο μηνιαίο πρόγραμμα Mobile Internet, για χρήση κάθε επιπλέον ΜΒ χρεώνονται μόνο με €0,98. Επιπλέον, όλοι οι συνδρομητές της Vodafone που θα επιλέξουν το ημερήσιο πρόγραμμα περιαγωγής, χρεώνονται μόνο με €0,98 για χρήση του πρώτου MB ανά ημέρα, και όχι με ολόκληρη την ημερήσια χρέωση.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες, όσο και εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, και θα χρεώνονται μόνο εφόσον κάνουν χρήση περιαγωγής δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.vodafone.gr

Advertisements