Η Cyanogen Inc. (CyanogenMod) απέρριψε την πρόταση της Google για εξαγορά για να κρατήσει "ανοικτό" το Android OS

rsz_cyanogenmod

Τον περασμένο μήνα ήταν η Microsoft που συζητούσε το ενδεχόμενο εξαγοράς της Cyanogen Inc., δημιουργό της διασημότερης custom ROM που βασίζεται στο Android OS (CyanogenMod), και τώρα έρχεται η σειρά της Google να βολιδοσκοπήσει τη νεοσύστατη εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Information, ο επικεφαλής της Google για το Android OS, Sundar Pichai, συναντήθηκε με την ομάδα της Cyanogen Inc. για να προχωρήσει σε εξαγορά της. Τελικά, όχι μόνο έλαβε αρνητική απάντηση, αλλά έμαθε και τις προθέσεις της εταιρείας να προχωρήσει σε τρίτο γύρο χρηματοδότησης ύψους $1 δισ. από νέους επενδυτές και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Αρχικά, η είδηση ακούγεται ευχάριστη, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες κινήσεις της Google που αποδεικνύουν ότι θέλει σταδιακά να περιορίσει την ελευθερία των συνεργατών της στη μεταποίηση του Android OS ώστε να επιβάλλει τις δικές της εφαρμογές-υπηρεσίες. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους της μεγάλης επιτυχίας του CyanogenMod είναι ότι έχει την πιστοποίηση Google Play, επομένως, αν "στραβώσει" η Google μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής του.

Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι μετά το "πάρτε κόσμε, κάντε ό,τι θέλετε" των πρώτων ετών του Android OS πλησιάζουμε πλέον στο "παίζετε με τους κανόνες μου ή φεύγετε". Προσωπικά, θεωρώ απόλυτα λογική την επικείμενη στροφή της Google, αφού μιλάμε για εταιρεία και όχι για φιλανθρωπικό οργανισμό.

[via]

Loading