Συσκευή που ανιχνεύει το χάπι του βιασμού

Τους τελευταίους μήνες ακούμε συνεχώς για περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστεί το λεγόμενο "χάπι του βιασμού". Όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το ποτό μας ούτε λεπτό από τα μάτια μας ούτε φυσικά να δεχόμαστε (μη σφραγισμένα) ποτά από ξένους.

Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, ήρθε μια νέα συσκευή-ανιχνευτής που σε ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο αν το ποτό σου έχει "πειραχτεί" συγκρίνοντας το με μια βάση δεδομένων που περιέχει τα πιο δημοφιλή χάπια βιασμού.

Μια δημιουργία των Fernando Patolsky και Michael Ioffe του Tel Aviv University, ο εν λόγω ανιχνευτής μοιάζει με ένα κοινό καλαμάκι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βυθίσετε απλά στο ποτό σας για να λάβετε ένα μικρό δείγμα του και στη συνέχεια να το αναμείξετε με ένα δοκιμαστικό διάλυμα. Σε περίπτωση που ο ανιχνευτής αλλάξει χρώμα, έχει χορηγηθεί στο ποτό σας χάπι βιασμού.

Ο χρήσιμος αυτός ανιχνευτής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στην επόμενη χρονιά, αφού αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες βρίσκονται στην αναζήτηση επενδυτών.

[πηγή cnet]
Loading