Η Dell παρουσίασε εχτές το πρώτο της κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, με όνομα Lightning, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το επερχόμενο σύστημα της Microsoft, φαίνεται ότι η Dell δεν αστειεύεται.

Πρόκειται για μια slide συσκευή, η οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται αρκετά αξιόλογη, ενώ και τα χαρακτηριστικά της είναι εντυπωσιακά: επεξεργαστής 1GHz Snapdragon, 3G, 5MP autofocus κάμερα, οθόνη 4.1'' OLED, μνήμη flash 1GB, μνήμη RAM 512MB, 8GB αποθηκευτικό χώρο σε κάρτα microSD, GPS, επιταχυντόμετρο, ραδιόφωνο FM και πυξίδα!

Το παράξενο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει δηλώσει ότι το Windows Phone 7 δεν θα υποστηρίζει αρχικά το Flash Player, το Dell Lightning θα μπορεί κανονικά. Ακόμη, ίσως το σημαντικότερο, η συσκευή θα μπορεί να αναβαθμιστεί στο λεγόμενο δίκτυο LTE (πρόκειται για το 4G δίκτυο που θα κάνει την εμφάνιση του στα τέλη του 2011), δηλαδή ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του θα είναι ακόμα στην κορυφή της τεχνολογίας.

Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή καμία ημερομηνία ή τιμολόγηση του.

[πηγή Engadget]
Advertisements