Το γνωρίσαμε ως Dell Mini 5M01M), αλλά τελικά επικράτησε η ονομασία Dell Streak, το tablet της Dell θα κυκλοφορήσει τελικά στις αρχές Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο!

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται οθόνη touchscreen 5'' WVGA, στην οποία μπορεί κανείς άνετα να παρακολουθήσει ταινία ή να σερφάρει στο Ίντερνετ, επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 1GHz, αποθηκευτικός χώρος 16GB και θύρα microSD για επέκταση στα 32GB, κάμερα 5MP, WiFi, Bluetooth και 3G.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Dell δεν το δηλώνουν ως smartphone, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις (σε αντίθεση με το iPad), αν και θα ήταν λίγο άκομψο να κυκλοφορείτε με ένα τόσο μεγάλο κινητό τηλέφωνο, ενώ διαθέτει και εμπρόσθια κάμερα για video κλήσεις. Επίσης, χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 1.6 και η Dell έχει υποσχεθεί ότι θα το ανανεώσει στο Android 2.2 Froyo, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες του Dell Streak θα μπορούν να ''απολαμβάνουν'' το Flash 10.1 και να έχουν πρόσβαση στο Android Marketplace.

Αρχικά το Dell Streak θα κυκλοφορήσει σε μαύρο χρώμα, αλλά αργότερα θα υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές, ενώ μέχρι στγμής δεν υπάρχει επίσημη τιμολόγηση του.

[πηγή SlashGear]
Advertisements