Diablo III: περισσότερες λεπτομέρειες για το Global Play και Auction House δίνει η Blizzard

diablo iii

H Blizzard ανακοίνωσε την λειτουργία Global Play για το πολυαναμενόμενο Diablo III δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν με άλλους παίχτες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι servers για τον σκοπό αυτό θα χωρίζονται σε τρεις περιοχές: Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Ο κάθε παίχτης θα εντάσσεται σε μία περιοχή ανάλογα την τοποθεσία του (home region) αλλά θα έχει τη δυνατότητα να παίξει σε κάποιον άλλον server εάν το επιθυμεί με μικρούς περιορισμούς.

Όλοι οι χαρακτήρες, τα αντικείμενα και οι φίλοι θα αφορούν αποκλειστικά μία και μόνο περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παίκτης θα έχει διαφορετικό σετ από αυτά ανάλογα με το σε ποια περιοχή παίζει. Σε κάθε περιοχή, δηλαδή, θα πρέπει να έχετε διαφορετικούς χαρακτήρες και friend lists.

Οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν και για τα in-game auction houses, για τα οποία έχουν επιβληθεί χρεώσεις της τάξεως του 15 τοις εκατό. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη θα υπάρχει αμοιβή ενός ευρώ για όλες τις δημοπρασίες εξοπλισμού (όπλα, πανοπλίες κτλπ) ενώ το ποσοστό του 15 τοις εκατό θα ισχύει για τις δημοπρασίες εμπορευμάτων (gems, κτλπ). Σύμφωνα με την Blizzard η λογική πίσω από την ποσοστιαία χρέωση αφορά τη δυνατότητα προσφορά εμπορευμάτων σε μεγάλες ποσότητες σε αντίθεση με τον εξοπλισμό.

Ειδικότερα για τις δημοπρασίες με πραγματικά χρήματα (που θα γίνουν διαθέσιμες μια βδομάδα μετά την κυκλοφορία του Diablo III και θα αφορούν την «δικιά» σας περιοχή) τα έσοδα θα μπορούν να μεταφερθούν στον λογαριασμό Battle.net του παίκτη ή σε κάποια εγκεκριμένη υπηρεσία, όπως το PayPal. Έχετε υπόψιν σας, βέβαια, ότι η χρησιμοποίηση υπηρεσιών τρίτων κατασκευαστών υπόκειται σε 15 τοις εκατό χρέωση.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το FAQ της Blizzard εδώ. Υπενθυμίζουμε ότι οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει ήδη για το Diablo III που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου.

Loading