Απεβίωσε ο εφευρέτης του ποντικιού, Douglas Engelbart [Video]

douglas_engelbart

Σε ηλικία 88 χρόνων έφυγε την Τρίτη από τη ζωή ο Douglas Engelbart, ο άνθρωπος που είναι ευρύτερα γνωστός για την εφεύρεση του πρώτου ποντικιού υπολογιστή. Ο διάσημος εφευρέτης άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, όπως επιβεβαίωσε η κόρη του Christina Engelbart.

Γεννημένος στο Portland του Oregon στις 30 Ιανουαρίου 1925, ο γερμανικής, σουηδικής και νορβηγικής καταγωγής Engelbart σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Franklin High School του Portland. Στη συνέχεια κατέκτησε master και PhD στο University of California Berkeley και από εκεί εργάστηκε στο Stanford Research Inistitute (SRI International) πάνω σε μια σειρά από projects σχετικά με την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή.

Το Δεκέμβριο του 1968 παρούσιασε το πρώτο πρωτότυπο ποντικιού, μια συσκευή που αποτελούνταν από ένα ξύλινο κουτί με δύο κυλιόμενους δίσκους στο κάτω μέρος του και ένα μικρό κόκκινο κουμπί. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του, το 1997 έλαβε τα βραβεία Lemelson-MIT ($500.000) και Turing, ενώ το 2000 βραβεύτηκε από τον Bill Clinton με το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογίας.

[via]
Loading