Δείτε πόσο δύσκολο είναι να ξαναπερπατήσει ένας αστροναύτης μετά από 200 ημέρες στο Διάστημα

Σε όλους μοιάζει εξωτική η δουλειά του αστροναύτη και είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ζηλεύουμε τις εμπειρίες που ζουν έξω από τη Γη, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρή για αυτούς που παιρνούν αρκετό καιρό σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Drew Feustel, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό ένα video για να δείξει πόσο δύσκολο του ήταν να ξαναπερπατήσει μετά από 197 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με αφορμή την πρόσφατη επιστροφή τριών μελών του ISS με το ρωσικό σκάφος Soyuz.

Το video που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια έχει τραβηχτεί από τη σύζυγο του κ. Feustel. Ο αστροναύτης έχει κλείσει τα μάτια του και έχει τοποθετήσει τα χέρια του στο στήθος σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί πλήρως για να διατηρήσει την ισορροπία του.

Η απουσία της βαρύτητας αναγκάζει τα μέλη του ISS να αιωρούνται μέσα στο Διαστημικό Σταθμό και γι' αυτό υπάρχουν ειδικά προγράμματα που ακολουθούν για να μην ατροφήσουν οι μύες τους. Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται ότι όσο περνά ο καιρός είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και αυτό θα πρέπει να επιλυθεί εάν θέλουμε όντως να στείλουμε επανδρωμένες αποστολές σε μακρινούς προορισμούς (π.χ. Άρης).

[via]

Loading