Δεν είναι μυστικό ότι η εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει ακολουθήσει την αντίστοιχη των gadget. Πλέον τα διάφορα smartphones είναι εξοπλισμένα με οθόνες LCD για την προβολή ταινιών, GPS, φωτογραφικές κάμερες και browser για σερφάρισμα στο Internet με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά ο χρόνος ζωής της μπαταρίας. Σίγουρα θα ήταν πολύ θετικό να καταφέρουν να βρούν τη λύση εταιρίες όπως η Duracell, αλλά προς το παρόν η καλύτερη λύση φαίνεται πως είναι εξωτερικές βοηθητικές μπαταρίες όπως το Instant USB Charger.


Το Duracell Instant USB Charger είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία βρίσκεται μέσα σε μια θήκη τσέπης και σας επιτρέπει να φορτίσετε μια μεγάλη γκάμα συσκευών μέσω της θύρας USB. Σύμφωνα με τη συσκευασία η μπαταρία είναι στα 1150 mAh και υπάρχει μια λίστα με το μέσο όρο απόδοσης για κάθε συσκευή. Παραδείγματος χάριν, το iPod Classic μπορεί να λειτουργήσει επιπλέον 50 ώρες όταν συνδεθεί με το Instant Charger, ενώ το iPhone 3G κερδίζει επιπλέον 3 ώρες σε λειτουργία ομιλίας.

Στο κουτί περιλαμβάνεται το Instant Charger και ένα καλώδιο από USB σε mini-USB, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση της μπαταρίας όταν συνδέεται με κάποιο υπολογιστή, ή για την φόρτιση συσκευής που δέχεται βίσμα mini-USB. Η συσκευή είναι ουσιαστικά plug and play, καθώς υπάρχει μόνο ένα κουμπί on/off με το οποίο μπορείτε να την κλείσετε για να μην αποφορτίζεται εντελώς όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Όσον αφορά το μέγεθος του είναι πολύ βολικό, λεπτό και φυσικά ελαφρύ. Μοιάζει περίπου με τα καινούργια iPod Nano, αλλά είναι ελαφρύτερο, και μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα σε μια τσέπη  σε περίπτωση που χρειαστεί να φορτίσετε κάποια συσκευή ενώ είστε στο δρόμο.

Αν και το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία είναι χρήσιμο για πολλές συσκευές, για τα iPhone και τα iPods θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το γνωστό καλώδιο της Apple, το οποίο φυσικά έχει ο κάθε κάτοχος τέτοιας συσκευής, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ίσως θα πρέπει η Apple να σκεφτεί καλύτερα την χρήση αυτών των θυρών.

Η τιμή του είναι μόλις 30$ και μπορείτε να το δείτε λεπτομερέστερα εδώ

Advertisements