ΕΕΤΤ: Νέος κανονισμός βάζει φρένο στις κλοπές των κινητών στην Ελλάδα

ΕΕΤΤ imei

Φρένο στη μάστιγα της κλοπής κινητών τηλεφώνων αναμένεται να βάλει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Με τη ρύθμιση της ΕΕΤΤ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι σε θέση να προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί, αρκεί φυσικά ο κάτοχος της συσκευής να έχει δηλώσει στην εταιρεία που ανήκει την κλοπή της συσκευής του και τον μοναδικό αριθμό  IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε κανένα ελληνικό δίκτυο.

Έτσι, ένα κλεμμένο κινητό θα καθίσταται πλέον «άχρηστο» και δεν θα μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια «μαύρη αγορά» ως κλεμμένο/μεταχειρισμένο, καθώς δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου με άλλη κάρτα SIM.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
This entry was posted in Featured, Misc and tagged . Bookmark the permalink.