O Eric Schmidt υποστηρίζει ότι το Android είναι πιο ασφαλές από το iPhone...

Tim Cook

O Eric Schmidt «χτυπά» ξανά με νέες δηλώσεις σχετικά με το iPhone και το iOS αναφέροντας ότι το Android ως πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής από το λειτουργικό της Apple. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια Q&A στο Gartner Symposium/ITxpo σύμφωνα με το ZDNet και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μερικά γέλια στο κοινό, όπως αναφέρει ξένη ιστοσελίδα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Γνωστός αναλυτής της Gartner ανέφερε στον Schmidt ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο ακροατήριο δεν θα ονόμαζαν το Android ως την κύρια πλατφόρμα και σημείωσε τα γνωστά προβλήματα ασφαλείας που ταλανίζουν το Android.

«Δεν είναι ασφαλές;», απόρησε ο Schmidt. «[Το Android] είναι πιο ασφαλές από το iPhone». Σύμφωνα με τις αναφορές ο Schmidt δεν εξήγησε τι εννοούσε ακριβώς με τη δήλωσή του αλλά ανέφερε τους αριθμούς ενεργοποίησης του λειτουργικού συστήματος που έχουν ξεπεράσει το 1 δις. Αυτός ο αριθμός οδηγεί σε πραγματικές δοκιμές ασφαλείας σύμφωνα με τον Schmidt, ο οποίος ανέφερε ξανά ότι «το Android είναι πολύ ασφαλές» όταν ρωτήθηκε ξανά από τον αναλυτή της Gartner στο τέλος συμπληρώνοντας ότι «θα είσαι πιο χαρούμενος με το Gmail, Chrome και Android από ότι μπορείς να φανταστείς».

Η Google έχει, ομολογουμένως, προβεί τους τελευταίους μήνες σε σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας στο Android αλλά οι επιθέσεις και τα στατιστικά malware είναι καταδικαστικά για την πλατφόρμα.

[via ZDNet]

Loading