Eric Schmidt: Η συμμορία των τεσσάρων δεν περιλαμβάνει τη Microsoft!

Ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, σε συνέντευξη που έδωσε στην D9 Conference, χαρακτήρισε την εταιρεία του ως μέλος της "συμμορίας των τεσσάρων" που κυριαρχούν στον κόσμο της τεχνολογίας, μαζί με τις Amazon, Apple και Facebook.

Eric Schmidt - D9 Conference

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άφησε έξω από τη λίστα την Microsoft, αναφέροντας ότι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού στον κόσμο "δεν έχει φέρει την επανάσταση στο χώρο των εμπορικών προϊόντων με μοναδική εξαίρεση το Xbox το οποίο δεν είναι υπολογιστική πλατφόρμα".

Ο πρώην CEO της Google δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την Apple, συνεργάτη της σε μερικούς τομείς (search, maps) και ανταγωνιστή σε άλλους (Android-iOS), αναφέροντας ότι "σχεδιάζει όμορφα προϊόντα, αλλά το μοντέλο της Apple είναι το αντίθετο από αυτό της Google. Η βασική αρχή της Google είναι να αφήνει την αγορά να αποφασίζει"

Όσον αφορά το Facebook, ο Schmidt δεν έκρυψε το θαυμασμό του αναφέροντας ότι για χρόνια έλειπε από τον κόσμο, αλλά και απο την Google, το προσωπικό στοιχείο, ενώ δε δίστασε να παραδεχτεί ότι απέτυχε στο θέμα του ανταγωνισμού με το κοινωνικό δίκτυο!

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνένωσης των λειτουργικών συστημάτων Android και Chrome OS στο μέλλον, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα ασφάλειας στα Chromebooks δήλωσε "εάν θέλετε ασφάλεια, πάρτε Mac"!

Κλείνοντας, διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την Google, μετά την αποχώρηση του από το ρόλο του CEO νωρίτερα αυτή τη χρονιά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά "επιθυμία μου είναι να δουλεύω στη Google μέχρι να πεθάνω".

[πηγή Mashable]

 

Loading