Piero: Το σύστημα γραφικών Augmented Reality της Ericsson για αθλητικές μεταδόσεις [Video]

ericsson_ar

[Δ.Τ.]
  • Το σύστημα γραφικών επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) Piero επιτρέπει στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων να κάνουν υπέρθεση τρισδιάστατων γραφικών και ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ζωντανών παραγωγών στο στούντιο ή αγώνων, επιτυγχάνοντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία του τηλεθεατή
  • Το νέο λογισμικό περιλαμβάνει εφέ απεικόνισης και ανάλυση τελευταίας τεχνολογίας

Η Ericsson ανακοινώνει σήμερα την εμπορική διάθεση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας Piero, ενός συστήματος λογισμικού τελευταίας τεχνολογίας το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων να βελτιώσουν τον προγραμματισμό των αθλητικών εκπομπών τους και να δημιουργήσουν πιο καθηλωτικές εμπειρίες για τους τηλεθεατές.

Το σύστημα γραφικών επαυξημένης πραγματικότητας Piero επιτρέπει στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων να κάνουν υπέρθεση τρισδιάστατων γραφικών και ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ζωντανών παραγωγών στο στούντιο ή αγώνων. Τα γραφικά αθλητικής ανάλυσης μπορούν να παραχθούν αμέσως, είτε από κάποιο χειριστή του συστήματος είτε από τον παρουσιαστή μέσω συσκευής tablet. Στη συνέχεια τα γραφικά προβάλλονται τρισδιάστατα στο δάπεδο του στούντιο, επιτρέποντας στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων να επιδεικνύουν αναλυτικά μια ακολουθία γεγονότων χωρίς να αποκόπτονται από το περιβάλλον του στούντιο. Το λογισμικό αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από το BBC για το θρυλικό του πρόγραμμα Match of the Day, το οποίο περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, η οποία παρουσιάζεται πρώτη φορά διεθνώς στην έκθεση ΝΑΒ 2016 στο Λας Βέγκας, ενσωματώνεται εύκολα στα συστήματα παρακολούθησης (tracking) που διαθέτουν τα μεγαλύτερα στούντιο, όπως τα Motion Analysis και nCam, καθώς και στη δημοφιλή υπηρεσία αθλητικών πληροφοριών Opta. Πέραν των εφέ που ήδη περιλαμβάνονται στο σύστημα αθλητικών γραφικών Piero, υπάρχουν και νέα όπως τα ακόλουθα:

  • Εικονική αναπαραγωγή 3D – οπτική αναπαράσταση του αγώνα στο δάπεδο του στούντιο
  • Θερμικός χάρτης 3D – προσαρμόσιμος θερμικός χάρτης που βασίζεται σε δεδομένα αφής της υπηρεσίας Opta
  • Πορεία προς το γκολ – δείτε τις διαδοχικές πάσες που έγιναν πριν από κάποιο γκολ ή σουτ
  • Οι πάσες σε χάρτη – δείτε ένα χάρτη με τις πάσες μιας ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Πραγματικές λήψεις από τον αγώνα οι οποίες προβάλλονται τρισδιάστατα στο δάπεδο του στούντιο
  • Τρισδιάστατα σουτ που καταλήγουν σε γκολ - δείτε την τροχιά του σουτ και τις απόπειρες για γκολ
  • Θερμικός χάρτης πέναλτι – προσαρμόσιμος θερμικός χάρτης που βασίζεται σε δεδομένα πέναλτι της υπηρεσίας Opta

Ο Thorsten Sauer, Head of Broadcast and Media Services της Ericsson, δηλώνει:

"Όταν άρχισαν να παρουσιάζονται αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση, η οπτική αναπαράσταση δεδομένων περιοριζόταν σε βασικές αναφορές στατιστικών στοιχείων τα οποία ήταν αποκομμένα από τα αντίστοιχα βίντεο του αγώνα, ενώ για την κατανόηση αυτών των δεδομένων χρειάζονταν σχόλια από ειδικούς. Η επαυξημένη πραγματικότητα Piero επιτρέπει στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων να ξεπεράσουν τα στοιχειώδη προϋπάρχοντα γραφικά δύο διαστάσεων και να ζωντανέψουν τα αθλητικά γεγονότα μέσω ιστοριών καθοδηγούμενων από δεδομένα, για μια πιο συναρπαστική τηλεθέαση και μια πιο καθηλωτική εμπειρία μέσω εκπληκτικής καλλιτεχνίας. Καθώς το 2016 θα λάβουν χώρα σημαντικά αθλητικά γεγονότα, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η τεχνολογία, πρωτοποριακή στον τομέα της, θα ωθήσει πραγματικά τις αθλητικές εκπομπές σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο."

Η επαυξημένη πραγματικότητα Piero είναι τμήμα της οικογένειας προϊόντων Piero της Ericsson. Το Piero είναι κορυφαίο διεθνώς λογισμικό αθλητικών γραφικών το οποίο έχει σχεδιαστεί από την Ericsson ειδικά για εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων και παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών, με στόχο τη βελτίωση και την ανάλυση αθλημάτων.

Συνοδευόμενο από ένα εύχρηστο και αξιόπιστο σύστημα, το λογισμικό Piero χρησιμοποιείται από 50 και πλέον εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων διεθνώς, προσφέροντας εκπληκτικά αναλυτικά γραφικά μεγάλης ταχύτητας και ακρίβειας για αθλητικές εκπομπές, καθώς και βελτιωμένη τηλεοπτική μετάδοση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Χρησιμοποιώντας αναγνώριση εικόνας και υπερθέσεις γραφικών τελευταίας τεχνολογίας, το λογισμικό Piero της Ericsson βελτιώνει τα αθλητικά βίντεο μέσω οπτικά ελκυστικών εφέ και στατιστικών που προσφέρουν πληθώρα πληροφοριών. Η πλατφόρμα Piero επιτρέπει την προσθήκη πολλών εφέ γραφικών στα βίντεο· από απλά σημάδια και μετρητές έως πιο πολύπλοκα εφέ όπως είναι οι θερμικοί χάρτες, οι σχηματισμοί και οι τρισδιάστατες πτήσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε ζωντανές παραγωγές είτε σε εκπομπές που παρουσιάζουν τις σημαντικότερες φάσεις των αγώνων. Τα τμήματα της πλατφόρμας Piero μπορούν να εξατομικευθούν για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων, από ποδόσφαιρο και τένις έως χάντμπολ και άλλα.

Καθημερινά, οι άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία ετοιμάζουν, διαχειρίζονται και εκπέμπουν πάνω από 2.500 εργαζόμενοι της Ericsson σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Ειρηνικό, καθώς και στις ΗΠΑ. Η Ericsson είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών εύρεσης περιεχομένου στην Ευρώπη και διανέμει metadata, εικόνες, αναζητήσεις και συστάσεις σε πάνω από 3.000 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Κάθε χρόνο το τμήμα υπηρεσιών εκπομπής και μέσων ενημέρωσης της Ericsson διανέμει πάνω από 2,7 εκατομμύρια ώρες προγραμμάτων σε περισσότερες από 90 γλώσσες για 500 και πλέον τηλεοπτικά κανάλια σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, παρέχουμε πάνω από 230.000 ώρες υποτιτλισμού κάθε χρόνο, από τις οποίες πάνω από 100.000 εκπέμπονται ζωντανά.

Loading