Πρόταση για Παγκόσμια Συνθήκη του Διαδικτύου από την Ευρώπη

Μία σημαντική είδηση μας έρχεται από το συνέδριο Internet Governance Forum (Φόρουμ Διακυβέρνησης Διαδικτύου) που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Λιθουανία, και αφορά την υπογραφή συνθήκης μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών για συνεργασία κατά των σφαλμάτων ασφαλείας και της κυβερνοτρομοκρατίας!

Όσο ασαφές και αν ακούγεται, πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια “μη συνοριοποίησης” του Ίντερνετ, όπως δηλαδή συνέβη και στην περίπτωση του Διαστήματος, με μία Συνθήκη που θα προστατεύει την ουδετερότητα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα κοινά προβλήματα. Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (Internet Service Providers) θα αντιμετωπίζονται ως ίσοι, ανεξάρτητα από την χώρα που προέρχονται.

Αυτό φυσικά θα γεννήσει και υποχρεώσεις στις εταιρίες παροχής τέτοιων υπηρεσιών, καθώς θα πρέπει να δεσμεύονται και να είναι υπόλογοι στους συνυπογράφοντες τη Συνθήκη, για θέματα ασφάλειας, αξιοπιστία δικτύων, ίσες ταχύτητες ανά την Ευρώπη κλπ. Φαίνεται ότι για να διατηρήσουμε την ελευθερία του Ίντερνετ, θα πρέπει να την κρατήσουμε φυλακισμένη, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό…

[πηγή Telegraph]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc and tagged , , . Bookmark the permalink.