Εξερευνήστε τον Άρη με το WorldWide Telescope της Microsoft

Η Microsoft Research και η NASA συνεργάζονται ακόμα μία φορά και προσφέρουν την εφαρμογή WorldWide Telescope, με την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε τον πλανήτη Άρη είτε μέσω φωτογραφιών είτε παρακολουθώντας κάποια ξενάγηση.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ομάδα Mapmakers, με επικεφαλής τον Michael Broxton της NASA, η δουλειά της οποίας είναι να παίρνει δορυφορικές φωτογραφίες από τον Άρη ή από οπουδήποτε αλλού στο Ηλιακό Σύστημα, και να τις μετατρέπει σε χάρτη.

Ο διευθυντής της Microsoft Research, Dan Fay, συνεργάστηκε με τον Broxton για τη μετατροπή αυτών των φωτογραφιών και των χαρτών σε μια εντυπωσιακή εμπειρία μέσω της εφαρμογής WorldWide Telescope:

Η NASA είχε τις φωτογραφίες και ήταν ανοιχτή σε προτάσεις για να τις μοιραστεί. Μέσω του WorldWide Telescope καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι χρήστες θα μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο υλικό τους

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί σε απίστευτα μεγάλη ανάλυση, κάθε μία έχει μέγεθος 1GB (!), και χρειάστηκαν περίπου 13.000 φωτογραφίες για να γίνει ο “υψηλότερης ανάλυσης χάρτης του Άρη μέχρι τώρα”.

Το WorldWide Telescope είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για desktop ή απευθείας στην ιστοσελίδα www.worldwidetelescope.org (δυστυχώς απαιτείται το Microsoft Silverlight)

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Microsoft, Misc and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.