Ενεργοποιήθηκε η αναγνώριση προσώπων στο Facebook!

Το tag των φωτογραφιών στο Facebook όλοι το γνωρίζουμε. Αυτό που δε γνωρίζουμε όμως είναι ότι ενεργοποίηθηκε η αναγνώριση προσώπων, που είχαμε δει τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμη μόνo στην Αμερική, και το tag θα γίνεται πλέον σχεδόν αυτόματα μέσω Facebook.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ανεβάζεις μια φωτογραφία στο Facebook, δε χρειάζεται να γράφεις ο ίδιος τα ονόματα των φίλων σου που θέλεις να tagάρεις.

Το Facebook μέσω ειδικού software εντοπίζει τα πρόσωπα της φωτογραφίας, τα αντιστοιχεί στους πραγματικούς τους λογαριασμούς και στη συνέχεια σου τα προτείνει για tag. Έτσι, ενώ το tagάρισμα δε γίνεται αυτόματα, στην ουσία το Facebook σε ωθεί σε αυτό.

Κάποιοι θα χαρούν με τη νέα αυτή λειτουργία καθώς τώρα το tag γίνεται πιο εύκολο και γρήγορο, ενώ άλλοι θα νιώσουν άβολα. Σε περίπτωση που ανήκετε στην τελευταία κατηγορία και δε θέλετε το Facebook να αναγνωρίζει κάθε φορά το πρόσωπό σας και να σας προτείνει για tag, έχετε την επιλογή να την απενεργοποιήσετε ως εξής:

Ανοίγετε τα Privacy Settings του λογαριασμού σας και επιλέγετε Customise Setings. Από εκεί βρίσκετε τη λειτουργία “Suggest photos of me to friends. When photos look like me, suggest my name” και επιλέγετε disabled.

This entry was posted in Facebook, Featured, Internet, Social networks and tagged , , . Bookmark the permalink.