Μετά την παρουσίαση του iTunes 10 και του ενσωματωμένου κοινωνικού δικτύου Ping από τον Steve Jobs, παρατηρήθηκε ότι μόλις η υπηρεσία βγήκε online για τον κόσμο δεν υπήρχε η δυνατότητα συγχρονισμού με το Facebook. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα All Things D, το Facebook απαγόρευσε στην Apple να χρησιμοποιεί το δικό του API (Application Programming Interface).

Κανονικά η πρόσβαση στο API του Facebook δεν απαιτεί κάποιου είδους συμφωνία, με εξαίρεση τη συνεχή πρόσβαση από κάποια άλλη υπηρεσία όπως είναι το Ping. Έτσι, οι Apple και Facebook ήρθαν σε συζητήσεις σχετικά με αυτή την παραχώρηση, αλλά φαίνεται ότι δεν συμφώνησαν, με τον Steve Jobs να δηλώνει ότι οι όροι του Facebook είναι επαχθείς!

Η διαφωνία και η αντίδραση του Facebook μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple παρουσίασε το Ping χρησιμοποιώντας το API του Facebook χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους αρμόδιους του κοινωνικού δικτύου. Για αυτό το λόγο, το Facebook απέκλεισε αυτόματα την πρόσβαση του iTunes στο API του.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη αυτής της διαμάχης, καθώς εάν η Apple θέλει να επιτύχει το Ping θα πρέπει να προσφέρει δυνατότητες επικοινωνίας με τα περισσότερα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα.

[πηγή AllThingsD]
Advertisements