Η Facebook εξαγοράζει 750 πατέντες από την IBM

facebook yahoo

Συνέχεια λαμβάνει το ζήτημα της αγωγής της Yahoo! εναντίον της Facebook που ήρθε στο προσκήνιο πριν λίγες μέρες με την Facebook να «εξοπλίζεται» με την εξαγορά 750 πατεντών από την IBM.

H Yahoo! ισχυρίζεται ότι η Facebook παραβιάζει τέσσερις πατέντες σχετικές με την διαφήμιση, δύο πατέντες σχετικές με το απόρρητο δεδομένων, δύο πατέντες σχετικές με την παραμετροποίηση, μία πατέντα σχετική με τα κοινωνικά δίκτυα και άλλη μία σχετική με τα μηνύματα.

Η εταιρεία δήλωσε διατεθειμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προϊόν της (Facebook.com) εναντίον της κίνησης της Yahoo! και φαίνεται ότι η εξαγορά αυτή δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της.  Από την άλλη, ίσως, οι πατέντες της Yahoo! προξενούν φόβο στην Facebook, η οποία και αναγκάζεται να απαντήσει με την εξαγορά αυτών των 750 πατεντών από την IBM.

Πάντως τώρα που η Facebook ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο είναι γεγονός ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερες αγωγές από patent-trolls που επιδιώκουν το δικό τους χρηματικό μερίδιο επιτυχίας.

Να σημειώσουμε ότι η Facebook διαθέτει μόλις 56 κατοχυρωμένες πατέντες με άλλες 503 να αναμένουν έγκριση.

[via VentureBeat]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Facebook, Internet, Social networks, Yahoo. Bookmark the permalink.

One Response to Η Facebook εξαγοράζει 750 πατέντες από την IBM

  1. Pingback: Η Facebook εξαγοράζει 750 πατέντες από την IBM | Tech -Noize