Ένα νέο σύστημα πιστοποίησης φαίνεται ότι θα λανσάρει πολύ σύντομα η Facebook, έτσι ώστε ο χρήστης να αποδεικνύει ότι είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι bot. Η εταιρεία θα ζητά από τον χρήστη να ανεβάσει μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του, θα πραγματοποιεί έλεγχο με μια αυτοματοποιημένη διαδικασία (πιθανότατα AI) και έπειτα θα την διαγράφει οριστικά (γκουχ, γκουχ...) από τους servers της.

Όπως επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Wired εκπρόσωπος της Facebook, αυτό το νέου τύπου "captcha" θα βοηθά την εταιρεία να εντοπίζει και να προλαμβάνει ύποπτες δραστηριότητες, όπως δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών με "κλεμμένες" φωτογραφίες, αθρόες αποστολές αιτημάτων φιλίας και δημιουργία/επεξεργασία διαφημίσεων.

 

Παρόλα αυτά, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας πιστοποίησης, έτσι ώστε να προστατέψει το νέο σύστημα τους, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τεθεί σε λειτουργία. Κάποιοι χρήστες, όμως, ανέβασαν στο Twitter ένα screenshot που αποδεικνύει την ύπαρξη του νέου συστήματος πιστοποίησης και από εκεί μαθαίνουμε ότι ο χρήστης δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει log in στο κοινωνικό δίκτυο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ακούγεται, πάντως, πιο ορθολογική πρακτική σε σύγκριση με την πρόσφατη παράλογη ανακοίνωση για την καταπολέμηση του revenge porn, όπου η Facebook ζητούσε από τους χρήστες να ανεβάσουν γυμνή (!) φωτογραφία τους στο Facebook Messenger για να υπάρχει υλικό για σύγκριση....

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί, τότε καλό θα είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που θα δείτε στη διεύθυνση www.facebook.com/hacked.

[via]

Advertisements