Το Facebook ετοιμάζει σύστημα σχολιασμού για ιστοσελίδες τρίτων!

Σύμφωνα με αναφορά του CNET, το Facebook ετοιμάζει μία νέα πλατφόρμα για αποστολή σχολίων (commenting platform) με σκοπό να ανταγωνιστεί δυναμικά τα ήδη υπάρχοντα συστήματα, όπως αυτό της Disqus.

Η γενική λειτουργία περιλαμβάνει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Facebook, Google, Yahoo και Twitter, ταξινόμηση των σχολίων και δυνατότητα ψήφου (Like), καθώς και συγχρονισμό των σχολίων με την ιστοσελίδα του χρήστη και στη Facebook Page, το οποίο σημαίνει ότι ένα σχόλιο που γίνεται στην ιστοσελίδα του χρήστη μπορεί να εμφανίζεται στη Facebook Page που διατηρεί και το αντίστροφο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που επιτρέπουν τη σύνδεση με το λογαριασμό Facebook έτσι ώστε να γίνεται άμεσος σχολιασμός, αλλά η νέα πλατφόρμα αναμένεται ότι θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία μεταξύ ιστοσελίδων και Facebook.

Το Facebook έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται επάνω στη δημιουργία ενός νέου συστήματος σχολιασμού, αλλά δηλώνει ότι θα είναι απλά μια αναβάθμιση του υπάρχοντος και όχι ξεχωριστό προϊόν. Βέβαια, εάν λειτουργεί επιτυχώς δεν υπάρχει λόγος να μην επιχειρήσει τη διάθεση του και σε άλλους....

[πηγή CNET]
Loading