Ασταμάτητες οι προσπάθειες της Facebook να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο κοινωνικό δίκτυο, κάτι που θα πάρει αρκετό καιρό όπως παραδέχτηκε και ο Mark Zuckerberg σε πρόσφατη δήλωση του. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τις μεγάλες αλλαγές στις ρυθμίσεις των λογαριασμών των χρηστών, έτσι ώστε να βλέπουν και να διαχειρίζονται με ευκολία τα δεδομένα που μοιράζονται με το κοινωνικό δίκτυο και τις third-party εφαρμογές.

Σήμερα, η Facebook ανακοίνωσε ότι περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση των third-party εφαρμογών στα δεδομένα του χρήστη και παράλληλα προσφέρει στον τελευταίο τη δυνατότητα να αποσυνδέει μαζικά τις εφαρμογές που δεν τον ενδιαφέρουν πια από το μενού των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας και ασφαλείας.

Σε άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν τη Facebook αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι θα συμμορφωθεί με τους κανόνες GDPR (General Data Protection Regulation) για την προστασία των δεδομένων των χρηστών στην Ευρώπη (δικαίωμα του χρήστη να βλέπει όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεση του μια εταιρεία και δυνατότητα αίτησης για την διαγραφή τους), αλλά μόνο για τους χρήστες που βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή τους για τον υπόλοιπο κόσμο. (σ.σ. το GDPR θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου).

 

 

Παρόλα αυτά, ο Zuckerberg δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη του με το πρακτορείο Reuters ότι η Facebook εργάζεται για τη σύσταση ενός παρεμφερούς μέτρου που θα έχει παγκόσμια ισχύ.

 

 

[via]

Advertisements