Το Facebook θέλει κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος από την πίτα των διαφημίσεων και για αυτό το λόγο εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα ανταμείβει οικονομικά τους χρήστες που παρακολουθούν διαφημίσεις!

Facebook Advertisement Payment

Το νέο διαφημιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κυρίως διαφημίσεις παιχνιδιών, και ο χρήστης θα ανταμείβεται με Facebook Credits (1 FC = 10cents) αφού παρακολουθήσει συγκεκριμένες διαφημίσεις, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να ξοδέψει σε Facebook Deals (κάτι σαν το Groupon, αλλά όχι προσβάσισμο από Ελλάδα).

Οι CrowdStar, Digital Chocolate και Zynga είναι ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν συμφωνήσει με το νέο μοντέλο διαφήμισης, ενώ το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις με τις SupersonicAds, Epic Media, SocialVibe και Sharethrough (εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τις Microsoft και Nestle) για την παροχή διαφημίσεων και με την TrialPay για την παροχή στατιστικών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν μία εβδομάδα επεκτάθηκε η χρήση/εξαργύρωση των Facebook Credits και σε πραγματικά αγαθά μέσω του Facebook Deals. Παλαιότερα ήταν δυνατή μόνο η αγορά ψηφιακών αγαθών, οπότε η συγκεκριμένη ανταμοιβή είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα προσελκύσει το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Advertisements