Το Facebook προσθέτει ακόμα μία ενδιαφέρουσα λειτουργία για τη διαχείριση των φωτογραφιών, μετά από αυτές που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο, με την οποία οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου όταν θέλουν να επισημάνουν (tag) κάποιον φίλο τους σε μια φωτογραφία.

Η νέα αυτή λειτουργία ονομάζεται Tag Suggestions, και είναι αρκετά απλή. Όταν ο χρήστης θα θέλει να επισημάνει τους φίλους του σε ένα άλμπουμ, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα ομαδοποιεί τα παρόμοια πρόσωπα από όλες τις φωτογραφίες και στη συνέχεια θα προτείνει το αντίστοιχο tag.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Facebook προτείνει κάτω από τη φωτογραφία το όνομα και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το “Save Tags” για επικύρωση.

Ο Chris Cox, αντιπρόεδρος του Facebook, αναφέρει ότι οι προτάσεις θα εμφανίζονται μόνο όταν ο αλγόριθμος αναγνώρισης είναι μεγάλης αξιοπιστίας, αλλά δεν θα αναφέρεται κάπου το ποσοστό αξιοπιστίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θα προκύψουν για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη, ο καθένας θα μπορεί να εξαιρέσει τον εαυτό του από οποιοδήποτε Tag Suggestion με απενεργοποίηση της λειτουργίας “Suggest photos of me to friends” στα Privacy Settings.

Οι ιθύνοντες του Facebook ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη των Facebook Photos, αφού επιταχύνεται σημαντικά η διαδικασία tagging. Από την άλλη, η οποιαδήποτε ομοιότητα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες παρεξηγήσεις…

Η λειτουργία Tag Suggestions θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

[πηγή Facebook]
Advertisements