Πόσο κοστίζει το Facebook; Μόλις €27 δισεκατομμύρια...

Η αξία του Facebook έχει αποτιμηθεί σε €26.73 δισεκατομμύρια, δηλαδή περισσότερο από εδραιωμένες τεχνολογικές φίρμες, όπως είναι το eBay (€23.71 δις) και η Yahoo! (€14.41 δις). Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του είναι εξωπραγματικά υψηλή για κοινωνικό δίκτυο, αν πάρουμε υπόψιν το γεγονός ότι το MySpace είχε αγοραστεί για "μόλις" €457 εκατομμύρια το 2005.

Για να προκύψει αυτή η αξιολόγηση, η Financial Times έψαξε σε δευτερεύουσες συναλλαγές για να βρει την πραγματική αξία, όπως για παράδειγμα το ποσό πώλησης των μετοχών που είχαν αρχικά στα χέρια τους κάποιοι ιδιώτες, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εισαχθεί σε χρηματιστηριακές αγορές.

Πάντως, όσο μεγάλη και αν φαίνεται η αξία, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις αντίστοιχες των Google (€113 δις), Microsoft (€155 δις) και Apple (€158 δις). Ωστόσο, όταν οι μετοχές της Google έγιναν διαθέσιμες στο κοινό η εταιρία κόστιζε €1.31 δις, καθιστώντας τη μεγαλύτερη εισακτέα εταιρία στο χώρο της τεχνολογίας, ένα νούμερο που ξεπερνά κατά πολύ το Facebook σε περίπτωση που μπει στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Financial Times, το άνοιγμα του Facebook στο κοινό δε θα γίνει πριν το 2012. Μαζεύω λεφτά ήδη...

[πηγή FT]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Misc and tagged , , . Bookmark the permalink.