Το Facebook ετοιμάζεται να "εισβάλει" στην Κίνα, χάρι στη Baidu!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κυριαρχία του Facebook στον τομέα των κοινωνικών δικτύων, και του Internet γενικότερα, αλλά παρά το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, η αγορά της Κίνας παραμένει κλειστή!

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε αυτό, λόγω της σχετικής απαγόρευσης που έχει επιβάλλει η Κινεζική κυβέρνηση και η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο θέμα της ασφάλειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Παρόλα αυτά, ο Mark Zuckerberg βρήκε έναν εναλλακτικό τρόπο να διεισδύσει στην Κίνα, καθώς λέγεται ότι έχει κλείσει συμφωνία με τη Baidu, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στη χώρα, για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου αποκλειστικά για την Κίνα, το οποίο δε θα φέρει το όνομα Facebook!

Η πλευρά του Facebook θα συνεισφέρει σε τεχνογνωσία και ανάπτυξη του λογισμικού, ενώ η Baidu θα ασχοληθεί με την προώθηση του εγχειρήματος και φυσικά με τις αρμόδιες Κινεζικές αρχές και επιχειρήσεις.

Πάντως, εάν καταφέρουν να πάρουν τη σχετική άδεια, τότε τίποτα δε θα μπορέσει να σταματήσει την προέλαση του Facebook και δε θα είναι έκπληξη εάν δούμε αλλαγή στο όνομα του κοινωνικού δικτύου...

Loading