Facebook: Νέα περιοριστικά μέτρα για τις προσκλήσεις εκδηλώσεων (Event Invites)

Οι χρήστες του Facebook που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν τις προσκλήσεις εκδηλώσεων για να προμοτάρουν τα διάφορα events τους, προσωπικά και κυρίως επαγγελματικά, ετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι με μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Το Facebook έχει ξεκινήσει να μειώνει δραστικά τις προσκλήσεις εκδηλώσεων που μπορεί να στείλει ένας χρήστης καθώς πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την συγκεκριμένη τακτική spamming που ακολουθείται κατά κόρον εδώ και χρόνια στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Facebook Restricts Event Invites

Πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να αποστείλει 100 προσκλήσεις τη φορά, ενώ αν ο αριθμός των εκκρεμών προσκλήσεων (pending) ξεπεράσει τους 300 χρήστες, τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω αποστολές προσκλήσεων:

Μπορείτε να προσκαλέσετε απεριόριστο αριθμό ατόμων στις εκδηλώσεις, αλλά μόνο 100 άτομα κάθε φορά. Μόλις προσκαλέσετε τα πρώτα 100 άτομα, μπορείτε να ξεκινήσετε να προσκαλείτε και άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε μόνο 300 εκκρεμείς προσκλήσεις κάθε φορά για μια εκδήλωση. Πρέπει να απαντήσουν κάποια άτομα στην πρόσκληση για την εκδήλωσή σας πριν μπορέσετε να προσθέσετε κι άλλα.

Το μέτρο αυτό θα "τσούξει" αρκετούς χρήστες που χρησιμοποιούσαν personal accounts αντί επαγγελματικών (βλ. μουσικές μπάντες, συγκροτήματα, και κάθε λογής εταιρείες) με κύριο σκοπό την spam-επικοινωνία με τους "φίλους τους" και την προώθηση των events τους.

Για ακόμη μία φορά φαίνεται πως το Facebook είναι αποφασισμένο να διαχωρίσει τους χρήστες από τις εταιρείες γεγονός που από την μία ευχαριστεί τους απλούς χρήστες που επιτέλους θα ηρεμήσουν από το spamming αλλά και τους ίδιους τους μετόχους του Facebook καθώς αναμένονται extra έσοδα από όλους αυτούς που πλέον δεν θα μπορούν να προωθήσουν δωρεάν τα events τους και θα αναγκαστούν να πληρώσουν για να διαφημιστούν στο κοινωνικό δίκτυο.

Loading