Το Facebook δίνει πλέον το τηλέφωνο και τη διεύθυνση σας σε εφαρμογές τρίτων...

Μία νέα διαμάχη αναμένεται ότι θα ξεσπάσει σύντομα στο Facebook, αυτή τη φορά για πολύ σημαντικό λόγο, αφού σύμφωνα με την εταιρία Sophos το κοινωνικό δίκτυο αποκαλύπτει το τηλέφωνο και τη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο προφίλ σας σε εφαρμογές τρίτων (third-party) ώστε να τα χρησιμοποιούν όπως νομίζουν. Σύμφωνα με τον Graham Cluley, σύμβουλος της Sophos:

"Η αλλαγή αυτή δεν είναι τόσο δραστική όσο φαίνεται, καθώς οι χρήστες θα πρέπει να επιτρέπουν την πρόσβαση στις εφαρμογές αυτές για να δουν τα στοιχεία τους. Ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ άσχημα αποτελέσματα δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές-απάτες στο Facebook, που εκμεταλλεύονται το όνομα και το κύρος του κοινωνικού δικτύου"

"Το Facebook έχει απαιτήσει από τους περίπου 1 εκατ. προγραμματιστές εφαρμογών να ζητούν άδεια πρόσβασης ενημερώνοντας τους χρήστες εκ των προτέρων, αλλά οι περισσότερο από αυτούς απλά παρέχουν την πρόσβαση χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις επιπτώσεις"

Συμπέρασμα: Προτού επιλέξετε μια εφαρμογή σιγουρευτείτε για τις επιπτώσεις διαβάζοντας όλη την αναφορά, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώνεται στο προφίλ σας αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις.

[πηγή TechDigest]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook and tagged , , . Bookmark the permalink.