Facebook Timeline: Οδηγός ενεργοποίησης από τώρα!

Facebook Timeline

Μετά τη χτεσινή παρουσίαση του νέου προφίλ στο Facebook, ήταν πολύ λογικό να ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ αυτών που ενθουσιάστηκαν και αυτών που δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τις αλλαγές. Φυσικά, πρόκειται για εντελώς υποκειμενικό θέμα και ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να έχει τη γνώμη του.

Τώρα, για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν το Facebook Timeline από τώρα, χωρίς δηλαδή να περιμένουν την αυτόματη αλλαγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω απλά βήματα:

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη διεύθυνση (link) για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Σε αυτή τη σελίδα πατήστε "+Create New App"

Facebook Developer PageΣτη συνέχεια ονομάστε την εφαρμογή σας και το namespace όπως θέλετε και tickάρετε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης. Εδώ είναι πολύ πιθανό ότι θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας, δίνοντας τον αριθμό του κινητού σας, και θα σας αποσταλλεί δωρεάν SMS με τον σχετικό κωδικό. Ο αριθμός του τηλεφώνου σας ΔΕΝ εμφανίζεται στο προφίλ σας και φυσικά μπορείτε να τον αφαιρέσετε μετά τη διαδικασία επιβεβαίωσης.

Facebook App Agreement

Αφού επιβεβαιώσετε ότι είστε εσείς ο χρήστης, τότε θα μεταφερθείτε στην κεντρική οθόνη διαχείρισης της εφαρμογής. Εκεί πατήστε στην επιλογή "Open Graph".

Facebook Open Graph

Στην επόμενη οθόνη θα δείτε το menu "Get Started with Open Graph". Εκεί συμπληρώστε στα κενά οποιαδήποτε ενέργεια θέλετε και πατήστε "Get Started".

Facebook Open Graph Get StartedΣτις επόμενες τρεις οθόνες δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Απλά κατεβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε "Save Changes and Next".

Facebook Open Graph DashboardFacebook Open Graph Dashboard NextΠλέον είστε έτοιμοι να μεταφερθείτε στο προφίλ σας, όπου θα σας έχει εμφανιστεί η επιλογή "Introducing: Your New Profile". Πατήστε "Get it Now".

Facebook Timeline Profile "Get it Now"

Συγχαρητήρια! Πλέον έχετε πρόσβαση στο Facebook Timeline και μπορείτε να κάνετε το Tour για μια περιήγηση στις αλλαγές. Επίσης, σας δίνεται η επιλογή να ενεργοποιήσετε άμεσα το νέο προφίλ ή να περιμένετε μέχρι την ημερομηνία που σας δίνεται (στο δικό μου παράδειγμα είναι Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου).

Facebook Timeline Profile

Να τονίσουμε ότι το νέο σας προφίλ ΔΕΝ είναι ορατό σε φίλους σας που δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Ακόμη, για να δείτε το Facebook Timeline σε διαφορετικό υπολογιστή θα πρέπει να γράψετε http://www.facebook.com/[username]?sk=timeline, όπου username βάζετε το δικό σας (εάν δεν έχετε ορίσει username μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα από τα Account Settings).

[οδηγός από CNET]
Loading