H Facebook ενάντια στους εργοδότες που ζητούν τα passwords των υπαλλήλων τους

facebook

Αλλαγή στην πολιτική απορρήτου πραγματοποίησε το Facebook εξαιτίας του θέματος που προέκυψε με τους εργοδότες και τους κωδικούς των υπαλλήλων τους.

Συγκεκριμένα, η Facebook προειδοποιεί ότι εάν είστε χρήστης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μοιράζεστε των κωδικό πρόσβασης με τον εργοδότη σας ή γενικά με κάποιον άλλον απειλώντας με αγωγές οποιαδήποτε εταιρεία απαιτήσει κάτι τέτοιο.

Είναι γνωστή η τακτική πολλών εταιρειών που ελέγχουν το προφίλ των υπαλλήλων τους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα , συμπεριλαμβανομένου και του Facebook και έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις όπου ζητούνται και οι κωδικοί πρόσβασης.

Κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί παραβίαση του προσωπικού απορρήτου όχι μόνο του ίδιου του χρήστη αλλά και των φίλων του. Για αυτό ο διαμοιρασμός του κωδικού σας στο Facebook αποτελεί πλέον παραβίαση του Statement of Rights and Responsibilities που μπορεί να εκδιωχθεί και ποινικά.

Η αλλαγή, όμως, στους όρους χρήσης δεν ήταν τόσο αθώα όσο θα περιμέναμε. Συγκεκριμένα, εκτός από την προσθήκη του παραπάνω όρου έγινε αναφορά στην λέξη “Book” ως σήμα κατατεθέν της Facebook.

Μέχρι τώρα το συμφωνητικό χρήσης ανέφερε ότι τα “Facebooκ, the Facebook και F Logos, FB, Face, Poke, Wall και 32665” δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς γραπτή άδεια ή εκτός των Brand Usage Guidelines (το 32665 είναι η text υπηρεσία του Facebook). Πλέον, η πρόταση αυτή έχει αλλαχθεί σε “Facebook, the Facebook και F Logos, FB, Face, Poke, Book και Wall”.

Βέβαια, η λέξη “Book” δεν ανήκει στην Facebook και συνεπώς η αλλαγή στους όρους δημιουργεί πρόβλημα. Για παράδειγμα εάν έχετε έναν λογαριασμό στο Facebook και θέλετε να φτιάξετε μια εταιρεία ή ιστοσελίδα που να περιέχει τη λέξη “Book” ίσως να βρεθείτε αντιμέτωποι με αγωγές.

[via SlashGear 1, 2]

Loading