Το FIFA World Cup 2010 ξεκίνησε και όλοι καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, όπως φυσικά και οι δημιουργοί εφαρμογών, τα μεγάλα αθλητικά δίκτυα και γενικότερα τα ΜΜΕ. Για αυτό το λόγο, σας παραθέτουμε αρκετές εφαρμογές για τα κινητά σας τηλέφωνα, καθώς και ιστοσελίδες που μπορείτε να επισκέπτεστε για μια πλήρη ενημέρωση (και όχι μόνο) από όπου και να βρίσκεστε, αφού μη ξεχνάμε ότι ήρθε το καλοκαίρι και ο κόσμος γεμίζει σιγά σιγά τις παραλίες, αλλά η καψούρα για τη μπάλα δε σβήνει εύκολα!

Ας ξεκινήσουμε με τους βασιλιάδες του Ίντερνετ:

Microsoft

Η Microsoft παρουσιάζει το πλήρες πλάνο της για την κάλυψη του Μουντιάλ μέσα από το Bing Community.

Η υπηρεσία Bing Instant Answers παρέχει πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων, στατιστικά, βαθμολογίες, live scores κ.ά., αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα δεν περιλαμβάνονται οι σχετικές υπηρεσίες που παρέχονται από το Bing Maps.

Google

Γράφωντας απλά "world cup" στη μπάρα αναζήτησης σας παρουσιάζεται το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα, ενώ στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει το περίφημο Easter Egg που είδαμε πρόσφατα. Φυσικά υπάρχει και η 3D περιήγηση των σταδίων όπου διεξάγονται οι  αγώνες!

Ακόμη, η Google έχει φτιάξει ένα extension για τον browser Chrome ώστε να τον ντύσετε όπως εσείς θέλετε!

Yahoo

Το Yahoo έχει διαμορφώσει την σελίδα του παρόμοια, ενώ βγάζει σχετικά αποτελέσματα ανάλογα με την αναζήτηση που κάνετε. Ακόμη, δημιούργησε μία νέα toolbar και συνεργάζεται με τον David Beckham για αποκλειστικές ειδήσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Twitter

Η ομάδα του Twitter δημιούργησε ένα νέο theme που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,ένα νέο τομέα όπου μπορείτε να δείτε τα τελευταία νέα και τα επόμενα παιχνίδια, ενώ μπορείτε να ακολουθείτε τα Top Tweets, στα οποία περιλαμβάνονται τα κορυφαία tweets σχετικά με το Μουντιάλ. Ακόμη, εάν δηλώσετε οπαδός κάποιας ομάδας αυτόματα τοποθετείται η σημαία της χώρας στο προφίλ σας και μπορείτε να ακολουθήσετε τα tweets που την αφορούν από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της.

Τέλος, υπάρχει επιλογή στα προτεινόμενα για να ακολουθήσετε τα tweets Staff Picks for the World Cup, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι third-party σχετικές ιστοσελίδες World-Cup-News.net, Cuptweets and Tweetbeat.

Facebook

Το Facebook έχει δημιουργήσει το δικό της Facebook Guide to the World Cup, ενώ διενεργεί φηφοφορία για τους πιο φανατικούς οπαδούς της εθνικής τους ομάδας!

Επίσης, υπάρχουν οι σελίδες της εκστρατείας 1GOAL και EA SPORTS FIFA Superstars με συνεχή ενημέρωση των δρώμενων του Μουντιάλ.

MySpace

Το MySpace προσάρμοσε την αρχική του σελίδα με ζωντανά video από το Fox Sports και τη Univision, ενώ τοποθέτησε και το Tweetbeat με φωτογραφίες, σήματα, νέα και διάφορα άλλα από την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Opera

Για όσους χρησιμοποιούν τον Opera browser, μπορείτε να επισκεφθείτε την ειδικά διαμορφωμένο τομέα του στο sports.opera.com.

FIFA World Cup Trophy

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Όλα τα μεγάλα δίκτυα έχουν εκτενή ενημέρωση με video και αρθρογραφία. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα Sport24 και Contra.

The BBC (Βρετανία), The Guardian (Βρετανία), The Times (Βρετανία), Marca (Ισπανία), AS (Ισπανία), SPORT (Ισπανία), El Mundo Deportivo (Ισπανία), A Bola (Πορτογαλία), Record (Πορτογαλία), O Jogo (Πορτογαλία), La Gazzetta Dello Sport (Ιταλία), Corriere Dello Sport (Ιταλία), O Globo (Βραζιλία), Clarín (Αργεντινή), France Football (Γαλλία) ESPN (ΗΠΑ), and Goal.com (ΗΠΑ). Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο Zonal Marking, το οποίο αναλύει τακτικές και παρέχει απίστευτες πληροφορίες για τις ομάδες και τον τρόπο παιχνιδιού τους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ VIDEO

FootyTube.com, Videosoccer.net, Mysoccerplace.net, Oleole.com, Givemefootball.com, Soccerclips.net, video.football.co.uk, Goalsarena.com, Footy-boots.com, Goalvideoz.com, Mightyfootball.com, Footballclips.net, 101greatgoals.com, Football-spot.com, Footballtube.com, Timesoccer.com, Footballwired.com, Goaljunky.com, Thefootballtube.com και Footballvids.org.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Πραγματικά γίνεται ένας χαμός από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα (iPhone, Android, Nokia, BlackBerry, Windows Mobile), αρκεί να κάνετε μια αναζήτηση στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών για να καταλάβετε του λόγου το αληθές. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές απο αυτές για διάφορες συσκευές.

iPhone

Android

Windows Mobile

BlackBerry

Nokia

Καλή επιτυχία στην Ελλαδάρα μας!

Advertisements