Η Apple έχει δημιουργήσει την υπηρεσία Find My iPhone, με την οποία μπορεί κάποιος να βρει το χαμένο/κλεμμένο iPhone, iPad ή iPod Touch. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό μέσω του MobileMe, αλλά πλέον μπορείτε να την κατεβάσετε σαν αυτόνομη εφαρμογή του λειτουργικού συστήματος iOS.

Find My iPhone App

Για τη χρήση της υπηρεσίας χρειάζεται συνδρομή στο MobileMe (€85 ετησίως ή 2 μήνες δωρεάν δοκιμή), και προφανώς θα πρέπει να έχετε ακόμα μία συσκευή που να χρησιμοποιεί το iOS, καθώς εάν έχετε απλά ένα iPhone και το χάσετε δεν έχει κανένα νόημα η εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει. Διαφορετικά, εάν κατέχετε πάνω από μία συσκευή της Apple, μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε όλες (άλλωστε είναι δωρεάν), ή σε συνεννόηση με τους φίλους σας που κατέχουν παρόμοιες συσκευές.

Εκτός από το να βρίσκει την τοποθεσία της συσκευής, η εφαρμογή Find My iPhone μπορεί να απεικονίσει ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής και να παίζει έναν ήχο σε πλήρη ένταση για δύο λεπτά, ακόμα και αν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση silent. Ακόμη, μπορείτε από απόσταση να θέσετε κάποιον κωδικό, ή να το κλειδώσετε με τον κανονικό κωδικό σας, ή στη χειρότερη περίπτωση να διαγράψετε όλα τα στοιχεία της συσκευής για να μην πέσουν τα προσωπικά σας δεδομένα στα χέρια του εχθρού.

[iTunes Link]
Advertisements