Στις αρχές Νοεμβρίου είχαμε δει για πρώτη φορά τον social-based browser RockMelt, η κυκλοφορία του οποίου φαίνεται ότι ταρακούνησε την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τον browser Flock, τον πρώτο social-based browser που έκανε την εμφάνιση του το 2005, ώστε να επισπεύσει τη μετάβαση από τη μηχανή Gecko (Firefox) στο Chromium 7.

Αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης είναι η κυκλοφορία της έκδοσης Flock 3.5, με μεγαλύτερη ταχύτητα, πρόσθετες λειτουργίες, πλαϊνή μπάρα για άμεση ενημέρωση του status στα Facebook, Twitter και LinkedIn, δυνατότητα ομαδοποίησης των χρηστών, αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω σχετικό video:

Το πόσο θορύβησε την Flock η κυκλοφορία του RockMelt φαίνεται από το γεγονός ότι δημιούργησε ένα συγκριτικό διάγραμμα 24 σημείων, κατηγορώντας την ανταγωνίστρια της ότι το προϊόν της είναι δυσκίνητο και ότι δεν έχει την εμπειρία για να σταθεί στο χώρο των social-web browsers.

Φαίνεται ότι οι social-based web browsers θα αποκτήσουν μεγάλη σημασία μέσα στα επόμενα χρόνια, και ήδη ξεκίνησε ο πόλεμος! Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα είναι ο νικητής. Μέχρι τότε, μπορείτε να δοκιμάσετε τον browser Flock 3.5 και να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.

[πηγή Mashable]
Advertisements